The Team; Ik ben Elske

Ik ben 48 jaar en ik woon in het prachtige oude stadje Hoorn in Noord Holland.

Na jarenlang allerlei verschillende dingen gedaan te hebben was ik nooit echt tevreden met wat ik deed.
Totdat ik kennis maakte met yoga.
Ik kwam mijzelf zo tegen op de mat. Ik had jarenlang intensief gesport en ik was daardoor stijf geworden. Ook mijn overtuigende gedachte dat ik niet goed genoeg was, kwam bovendrijven. En daar werd ik mij op dat moment zo bewust van. Ik wilde na die les nooit meer een yoga les volgen. Toch was er iets wat mij weer naar de yoga studio bracht. Ik bleef elke week gaan en ik realiseerde mij dat ik na de les volledig ontspannen was. Tijdens de les kwam ik thuis in mijn lichaam, ik kwam weer bij mijn gevoel en voelde mij weer krachtig. Ik wilde meer weten over yoga en de filosofie.
In de daarop volgende jaren heb ik verschillende teachertrainingen gevolgd en ben fulltime les gaan geven. Ik wilde de ervaring van yoga delen en ik wilde verbinden. Ik geef nu met heel veel plezier lessen in Hoorn en omstreken. Daarnaast ben ik sinds dit jaar ook Oersterk Coach waarmee ik mensen met verstoorde lichaamsfuncties begeleid naar een gezond(er) leven.

Door een persoonlijke ervaring met sapvasten ben ik mij zo bewust geworden van wat ik eigenlijk allemaal in mijn mond stop…
Dat de voeding die ik jarenlang genuttigd heb (soeplepels nutella gingen erin…) mij alleen maar moe en lusteloos maakte. Ik wilde s’middags altijd een dutje doen. Na een aantal dagen sapvasten voelde ik mij fysiek weer veel energieker en was mijn hoofd weer helder.
Het sapvasten heeft mij geleerd dat je met de juiste voeding en daardoor minder voeding ook goed kunt sporten en werken. We hebben helemaal niet veel nodig!

Yoga is the journey of the Self, through the Self, to the Self 
(bagavad Ghita)
Yoga is voor mij een reis, op zoek naar mijn eigen authenticiteit. Die authenticiteit is er al, hij gaat alleen schuil achter de vele dingen waarmee we onszelf omringen en identificeren.
Yoga helpt mij om af te pellen.

In de afgelopen jaren heb ik een aantal retreats mogen begeleiden. Daarin heb ik van de deelnemers teruggekregen dat ze zich veilig voelen, dat er ruimte is dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat het fijn is dat ik herken door welke processen ze heen gaan.

en_USEnglish